Програм тренинга „Каријерно вођење“ за ученике/це средње школе – Пројекат „Ка већој запошљивости младих у Новом Саду 2023.“

У оквиру започетих планираних активности пројекта „Ка већој запошљивости младих у Новом Саду 2023.“, који реализује Град Нови Сад, Градска управа за спорт и омладину – Канцеларија за младе са партнерима Градском управом за опште послове –  Канцеларијом за сарадњу са цивилним друштвом Града Новог Сада, и Средњом машинском школом у Новом Саду,  уз финансијску подршку Министарства туризма и омладине Републике Србије, са задовољством обавештавамо да је 28. септембра 2023. године почела друга фаза Пројекта. Ученици/е Средње машинске школе из Новог Сада учествовали су у првом, од предвиђених пет, бесплатних тренинга „Каријерног вођења“, у циљу унапређивања својих знања, вештина и искустава у области запошљавања.

Циљ тренинга каријерног вођења је пружање подршке младој особи у одабиру опција унутар расположивих каријерних могућности како би оптимално развила и употребила властите потенцијале у складу са властитим интересовањима и вредностима, и тако се остварила и постигла задовољство у професионалном и приватном животу. С друге стране, осим корисности за појединца, тренинзи каријерног вођења доприносе достизању циљева јавне политике у области образовања и тренинга, у погледу веће ефикасности, вишег нивоа и квалитета људских ресурса, унапређења вештина и већег процента успешности у школовању. Такође, доприносе и већој ефикасности на тржишту рада и запошљивости, друштвеном укључивању и активном грађанству.

Тим Пројекта

2023-09-28T21:36:54+02:0028. 09. 2023|