Обавештење о успешној реализацији пројекта „Ка већој запошљивости младих у Новом Саду 2022.“ и видео са завршне Конференције

Град Нови Сад, Градска управа за спорт и омладину – Канцеларија за младе реализовала је пројекат „Ка већој запошљивости младих у Новом Саду 2022.“, који је финансијски подржало Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Током реализације Пројекта одржано је пет тренинга усмерених на стицање меких вештина у сврху професионалног интересовања и развоја студената, и пет тренинга о каријерном вођењу за ученике средњих школа у циљу оснаживања незапослених младих и стицања компетенција и избора занимања са интересом, као и пружање прегледа различитих каријера и потенцијала који имају одређена занимања. На тренинзима је учествовало 35 студената Универзитета у Новом Саду и 54 ученика „Средње машинске школе“, Техничке школе „Милева Марић Ајнштајн“ и Гимназије „Исидора Секулић“.

Као затварајући догађај Пројекта одржана је дана 16. новембрa 2022. године Конференција „Како до веће запошљивости младих – изазови и прилике 2022.“ у амфитеатру Ректората, уз присуство више од 120 ученика и студената.

Млади су имали прилику да усвоје знања о планирању каријере, као важног сегмента каријерног вођења, и тиме се охрабре да учине први корак ка постизању личног професионалног циља и одабира будућег запослења.

У првој панел дискусији учествовали су представници/е релевантних институција, који су говорили о могућностима за бољу запошљивост младих и програмима који су им доступни, кроз подршку локалне самоуправе. У другој панел дискусији учествовали су истакнути привредници/е и предузетници/е који су својим знањем, искуством и саветима омогућили младима да прошире своје видике у области запошљавања, да буду отворени да стварају и истражују прилике и нове перспективе за запослење и каријерно вођење.

Видео са Конференције:

2022-12-08T14:31:03+01:0008. 12. 2022|