Oдржана прва седница Комисије за израду Локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сада за период од 2023. до 2025. године

Дана 4. новембра 2022. године одржана је прва седница Комисије за израду Локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сада за период од 2023. до 2025. године, у Плавој сали Скупштине Града Новог Сада. Задатак Комисије је да изврши анализу стања омладинског сектора на територији Града Новог Сада, и да у сарадњи са удружењем „Европски омладински центар Војводине“ које је одабрано путем Јавног конкурса за финансирање пројекта којим се омогућава израда, доношење и промоција Локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сада за период од 2023. до 2025. године, изради нацрт Локалног акционог плана политике за младе Града Новог Сада за период од 2023. до 2025. године, који ће након јавне расправе бити упућен Скупштини Града Новог Сада на усвајање. Председник Комисије је члан Градског већа Града Новог Сада Огњен Цвјетићанин, а чланови су представници градских институција и организација цивилног друштва.

Након уводног излагања и представљања председника, заменика и чланова Комисије, присутнима је представљена методологија рада у процесу израде овог документа.

Дискутовано је о изворима података у оквиру предстојећег истраживања о потребама и положају младих са територије Града Новог Сада које ће послужити као полазна основа за креирање стратешких циљева и мера у оквиру области од интереса за младе, а потом су прикупљени коментари и сугестије чланова Комисије и утврђена даља динамика рада.

2022-11-04T15:13:02+01:0004. 11. 2022|