Пројекат „Ка већој запошљивости младих у Новом Саду 2022.“ – Програм тренинга „Каријерно вођење“

У оквиру започетих планираних активности пројекта „Ка већој запошљивости младих у Новом Саду 2022.“, који реализује Град Нови Сад, Градска управа за спорт и омладину – Канцеларија за младе уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије, са задовољством обавештавамо да је 14. септембра 2022. године почела друга фаза Пројекта. Ученици/це Средње машинске школе, Техничке школе Милева Марић Ајнштајн и Гимназије Исидора Секулић из Новог Сада учествовали су у првом, од предвиђених пет, бесплатних тренинга Каријерног вођења, који желе да унапреде своја знања, вештине и искуства у области запошљавања.

Захваљујемо се школама из Новог Сада, чији ће ученици/це активно, током септембра, октобра и новембра 2022. године, учествовати у програму тренинга Каријерно вођење.

Циљ тренинга каријерног вођења је пружање подршке младој особи у одабиру опција унутар расположивих каријерних могућности како би оптимално развила и употребила властите потенцијале у складу са властитим интересовањима и вредностима, и тако се остварила и постигла задовољство у професионалном и приватном животу. С друге стране, осим корисности за појединца, тренинзи каријерног вођења доприносе достизању циљева јавне политике у области образовања и обуке, у погледу веће ефикасности, вишег нивоа и квалитета људских ресурса, унапређења вештина и већег процента успешности у школовању. Такође, доприносе и већој ефикасности на тржишту рада (запошљивости), друштвеном укључивању и активном грађанству.

Тим Пројекта

2022-09-16T12:28:44+02:0016. 09. 2022|