Одржан једнодневни „Сајам спорта“ у Новом Саду

На „Сајму спорта“ који је одржан 15. октобра представила се и Градска управа за спорт и омладину. Сајам је промовисао бављење физичком активношћу, са акцентом на школски спорт.

За све заинтересоване за бављење спортским активностима у хали “Мастер“ постављени су полигони спретности, терени за баскет, фудбал, одбојку, рукомет, атлетику, бадминтон, стони тенис, гимнастику, бокс, борилачке вештине, мачевање, стрељаштво, шах и друге спортове. На штандовима су доступне информације о пливању, хокеју, планинарењу, бициклизму, рагбију, веслању, а на Мањежу Новосадског сајма, посетиоци су могли да се упознају и са коњичким спортом.

– Раде емоције када се прође кроз штандове, јер сретнете легенде спорта из разних дисциплина, олимпијске и параолимпијске шампионе, али и децу која се баве спортом. Битно је да они буду на спортским теренима, да се друже, јер бављење спортским активностима је важно за ментално здравље и социјализацију. Пре годину и по дана овде је била привремена болница, а данас се одржава оваква манифестација. Не кажу тек тако, да на један динар који уложимо у спорт, уштедимо два динара у здравству. Овај „Сајам спорта“ је апсолутно успео и заслужује да има посебан статус у календару Новосадског сајма – истакао је на свечаном отварању Градоначелник Града Новог Сада Милош Вучевић и захвалио се организаторима, као и министру омладине и спорта Вањи Удовичићу за којег је рекао да је прави пример министра који је на терену са народом.

„Сајам спорта“ на Новосадском сајму има вишедеценијску традицију, а од 2017. године се одржава под покровитељством Града Новог Сада. Овог пута суорганизатори манифестације су Градска управа за спорт и омладину, Градски спортски савез и Савез за школски спорт Града Новог Сада.

Извор: https://www.novisad.rs/

Фотографија: https://www.novosti.rs/c/sport/ostali-sportovi/1045263/sajam-sporta-novi-sad

2021-10-16T18:11:53+02:0016. 10. 2021|