У Новом Саду свечано отворене Спортске игре младих за регион

Највећа манифестација аматерског спорта у Европи свечано је отворена у Великој дворани СПЕНС-а у Новом Саду уз паљење пламена пријатељства. Спортске игре младих намењене су деци основношколског узраста са територије Републике Србије, Републике Хрватске и Босне и Херцеговине, а до сада је у Играма учествовало више од 1 500 000 деце и младих. Присутнима на отварању обратили су се градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник Организационог одбора Спортских игара младих Здравко Марић, генерални директор компаније “Coca Cola HBC Србија и Црна Гора“ Светослав Атанасов, председник Савеза за школски спорт Србије Жељко Танасковић и председница Дунав осигурање Спортских игара младих Србије Ивана Јовановић.

 

Под слоганом „Живимо живот без дроге, јер дрога узима живот“ основцима у Србији је омогућено бесплатно учествовање у такмичењима, у десет спортских дисциплина (мали фудбал, одбојка на песку, улични баскет, рукомет, одбојка, игра између две ватре, стони тенис, тенис, атлетика и шах), и најуспешнији појединци и екипе добијају прилику да учествују на Међународном финалу Игара у Сплиту. Игре промовишу идеје толеранције, пријатељства, солидарноси и фер-плеја и омогућавају едукацију о свим аспектима одрживог развоја.

 

 

 

За амбасадора Спортских игара младих недавно је проглашен комесар за европску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан, а још 25 градова у Србији, од Врања до Суботице, биће домаћини каравана радости и пријатељства.

Дан 15. мај 2019. године проглашен је Спортским даном за све основне школе у Новом Саду.

 

2019-06-12T10:15:13+02:0017. 05. 2019|